Languedoc - Zuid-Frankrijk

OvernachtenKamperen
Er zijn talloze kampeermogelijheden in de Languedoc. Vrij kamperen is officieel alleen toegestaan als u toestemming heeft van de grondeigenaar, gemeente of politie.
Als u besluit om naar een commerciële kampeerplek te gaan zult u voldoende keus hebben.
Campings hebben een indicatie welke door sterren wordt aangegven van één tot vier sterren. * = summier en dit loopt dus op tot **** dit is luxe.


Hotel
De Franse hotels kennen een onderverdeling in vijf categorieën: van * tot ****L.  De letter L staat voor een zeer luxues hotel.
De verdeling van deze sterren worden elk jaar opnieuw gedaan. Voor de luxere hotels moet u in Frankrijk wel relatief diep in de buidel tasten, maar de kwaliteit die u hier dan voor terugkrijgt is dan ook wel navenant.


Vakantiewoning
Een vakantiewoning wordt in Frankrijk ook wel Gîte genoemd. Er zijn er meer dan genoeg van dit soort recreatiewoningen te vinden door het hele land heen en dus ook in de Languedoc is er een breed aanbod van deze "gîtes".
U kunt deze reserveren als u in Frankrijk ter plekke bent. Maar er zijn ook diverse website's waar u vanuit uw luie stoel een vakantiehuis kunt reserveren voor een bepaalde periode.


Maak jouw eigen website met JouwWeb